Makeblock mBot V1.1 – STEM Edukativni Robot za decu (Bluetooth, Rozi)

-13%

Makeblock mBot V1.1 – STEM Edukativni Robot za decu (Bluetooth, Rozi)

Šta je mBot?
MBot je edukativno sredstvo za učenje kodiranja/programiranja, elektronike i robotike. Rad sa mBot robotom inspirisan je Scratch 2.0, programom koji se može povezati sa mBot uređajem koristeći Bluetooth ili 2.4GHz wireless modul. MBot je jednostavan za sastavljanje i pruža neograničene mogućnosti da deca dobiju znanja iz STEM oblasti (prirodne i matematičke nauke, tehnologija i inženjerstvo).

Makeblock se udružio s Arduinom – vodećom open-source hardverskom platformom u edukativnoj i mejker zajednici. Kao rezultat njihove saradnje nastao je mBot – edukativni robotički set, kojem Arduino predstavlja srce programa. Cilj ove saradnje je da se tzv. STEM obrazovanje podigne na viši nivo.
MBot – edukativni robotički set je kompaktno rešenje za početnike u programiranju, elektronici i robotici.

Kompaktan, ali složen.
Sadrži 38 sastavnih delova koji se mogu složiti za 10 minuta, a jedinstveno obojeni RJ25 priključci za žice obezbeđuju da se više vremena posveti programiranju i kreativnosti.

Grafičko programiranje
„Prevucite i ispustite“ računarsko – grafički softver mBlock razvijen na osnovu Scratch 2.0. omogućuje deci da brzo nauče programiranje, da kontrolišu robota i realizuju sve više funkcija koje mBot ima.
mBot se može programirati kao robot koji prati linije, baca loptice i gura predmete, izbegava zidove i još puno toga. Sa „povuci i ispusti“ računarsko-grafičkim softverom zasnovanom na Scratch 2.0. širenjem svoga portfolia sa Arduino nastavcima, možete se prebaciti sa grafičkog na jezičko kodiranje u Arduino modu.

15.990,00 rsd 13.990,00 rsd

Nema na lageru

  • Opis
  • Dodatna informacija
  • Recenzije (0)
  • Resursi (Preuzimanje)
  • VIDEO proizvoda

Opis

Makeblock mBot je programabilni STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). mBot-ovi su posebno dizajnirani roboti čija je namena da decu kroz igru uvedu u tajne programiranja, elektronike i robotike. Deca će mBot-ove najpre fizički sastaviti, a potom ih povezati na računar i nakon toga počinje „učenje“.

MBot-ovi se sastoje od 38 sastavnih delova nalik na LEGO® kockice i moguće ih je sastaviti za svega 10 minuta. Na računar se povezuju korišćenjem Bluetooth ili WiFi tehnologije, a potom programiraju koristeći programski jezik zasnovan na „Scratch-u“, najjednostavnijem programskom jeziku na svetu. „Scratch“ je razvijen na MIT-u (Massachusetts Institute of Technology) kao programski jezik namenjen deci i potpunim početnicima u programiranju. Niz raznobojnih gradivnih blokova, „drag and drop“ funkcionalnosti i grafički prikazi koje ovaj jezik koristi imaju zadatak da deci obezbede da bez muke savladaju programiranje, kontrolišu mBot-a ili mu dodele određene zadatke. MBot-ovi stižu u paketu sa nekoliko ugrađenih funkcija, kao što su izbegavanje prepreka, kretanje po ucrtanoj liniji i daljinska kontrola. Korišćenjem pomenutog programskog jezika moguće ih je isprogramirati i za učešće u drugim aktivnostima, poput bušenja balona, igranja fudbala, preskakanja prepreka ili sakupljanja igračaka.

Software i programiranje mBlock (graphical) Mac, Windows, iOS, Android
Arduino IDE
Ulaz Light sensor, button, infrared receiver, ultrasonic, sensor, line follower
Izlaz Buzzer, RGB LED, infrared emitting, two motors, ports
Mikrokontroler Based on Arduino Uno
Snaga 3.7VDC lithium battery (charger on board) or four 1.5V AA batteries (not included)
Komunikacija: Bluetooth (Bluetooth Version)
2.4GHz wireless serial (2.4G Version)
Dimenzije 17 x 13 x 9cm assembled
Težina  1034g assembled

Dodatna informacija

Proizvođač

Makeblock

Uzrast

8+ godina

Recenzije

Nema još uvek komentara.


Budite prvi koji će te ostaviti utisak “Makeblock mBot V1.1 – STEM Edukativni Robot za decu (Bluetooth, Rozi)”

https://www.youtube.com/watch?v=r4NKtHJNK9w

Možda će vam se svideti …