Makeblock mBot V1.1 – Explorer Set

IZDVOJENO

Makeblock mBot V1.1 – Explorer Set

Šta je mBot?

mBot je edukativno sredstvo za učenje kodiranja/programiranja, elektronike i robotike. Rad sa mBot robotom inspirisan je Scratch 2.0, programom koji se može povezati sa mBot uređajem koristeći Bluetooth ili 2.4GHz wireless modul. mBot je jednostavan za sastavljanje i pruža neograničene mogućnosti da deca dobiju znanja iz STEM oblasti (prirodne i matematičke nauke, tehnologija i inženjerstvo).

 

Što je novo kod Makeblock mBot Explorer Kit?

Makeblock mBot Explorer kit je nadograđeni komplet Makeblock najprodavanijeg proizvoda mBot. Makeblock Explorer Kit pored standardnih senzora sadrži LED matrix 8 x 16  koji do sada nije bio uključen u standardnu ​​verziju. Ovaj komplet omogućuje “makerima” da izgrade tri različita oblika mBota. LED Matrix je vrlo svestran jer deca mogu programirati prilagođavanje izraza/emocija, tekstova i vremenskih izveštaja na njemu.

Detalji proizvoda

 • Makeblock mBot – Explorer Kit
 • Obrazovni robot za početni nivo za STEAM obrazovanje
 • Sadrži mnogo elektronskih modula
 • Ažurirana verzija mBot-a
 • Dolazi sa LED matricom
 • Starost: 8+

15.990,00 rsd

 • Opis
 • Dodatna informacija
 • Resursi (Preuzimanje)
 • VIDEO proizvoda
 • Recenzije (0)

Opis

Makeblock mBot je programabilni STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). mBot-ovi su posebno dizajnirani roboti čija je namena da decu kroz igru uvedu u tajne programiranja, elektronike i robotike. Deca će mBot-ove najpre fizički sastaviti, a potom ih povezati na računar i nakon toga počinje „učenje“.

MBot-ovi se sastoje od 38 sastavnih delova nalik na LEGO® kockice i moguće ih je sastaviti za svega 10 minuta. Na računar se povezuju korišćenjem Bluetooth ili WiFi tehnologije, a potom programiraju koristeći programski jezik zasnovan na „Scratch-u“, najjednostavnijem programskom jeziku na svetu. „Scratch“ je razvijen na MIT-u (Massachusetts Institute of Technology) kao programski jezik namenjen deci i potpunim početnicima u programiranju. Niz raznobojnih gradivnih blokova, „drag and drop“ funkcionalnosti i grafički prikazi koje ovaj jezik koristi imaju zadatak da deci obezbede da bez muke savladaju programiranje, kontrolišu mBot-a ili mu dodele određene zadatke. MBot-ovi stižu u paketu sa nekoliko ugrađenih funkcija, kao što su izbegavanje prepreka, kretanje po ucrtanoj liniji i daljinska kontrola. Korišćenjem pomenutog programskog jezika moguće ih je isprogramirati i za učešće u drugim aktivnostima, poput bušenja balona, igranja fudbala, preskakanja prepreka ili sakupljanja igračaka.

Software i programiranje mBlock (graphical) Mac, Windows, iOS, Android
Arduino IDE
Ulaz Light sensor, button, infrared receiver, ultrasonic, sensor, line follower, LED Matrix
Izlaz Buzzer, RGB LED, infrared emitting, two motors, ports
Mikrokontroler Based on Arduino Uno
Snaga 3.7VDC lithium battery (charger on board) or four 1.5V AA batteries (not included)
Komunikacija: Bluetooth (Bluetooth Version)
2.4GHz wireless serial (2.4G Version)
Dimenzije 17 x 13 x 9cm assembled
Težina  1034g assembled

Dodatna informacija

Proizvođač

Makeblock

Uzrast

8+ godina

https://www.youtube.com/watch?v=chkpweFx6G4

Recenzije

Nema još uvek komentara.


Budite prvi koji će te ostaviti utisak “Makeblock mBot V1.1 – Explorer Set”

Možda će vam se svideti …