Lego® WeDo 2.0 Osnovni komplet

Lego® WeDo 2.0 Osnovni komplet

Lego Education WeDo 2.0 je namenjen učenicima osnovnih škola. Služi za upoznavanje s osnovama robotike, donosi mogućnost bežičnog Bluetooth povezivanja motora i senzora.

WeDo 2.0 omogućava mališanima da se, zabavljajući se, upoznaju sa zanimljivim svetom tehnologije, spajajući igru kockicama i programiranje. Kroz interakciju i istraživanje deca otkrivaju i razvijaju veze između elektronskih i mehaničkih elemenata sveta koji nas okružuje. LEGO WeDo 2.0 razvija samopouzdanje, kreativnost i podstiče kritičko mišljenje.

Čitavim sistemom upravlja se preko aplikacije za tablet, čiji jednostavan interfejs omogućava školarcima da programiraju jednostavne aplikacije za robote.

WeDo 2.0 podržava Android i iOS smartfone i tablete, PC i Mac računare.

30.000,00 rsd

 • Opis
 • Dodatna informacija
 • Recenzije (0)

Opis

Ovaj set zasnovan je na najnovijim naučnim standardima i stvoren je da poveća učeničku radoznalost i naučne veštine. Set se isporučuje u posudi za skladištenje zajedno sa posudicama za sortiranje, nalepnicama, smarthub-om, srednjim motorom, senzorom kretanja, senzorom nagiba i dovoljnim elementima za izgradnju za dva učenika.

Prateći softver koji dolazi za desktop i tablet računare pruža lako okruženje za programiranje i uključuje WeDo 2.0 nastavni plan i program, koji pokriva nauke o životu, fizikama, zemlji i svemiru, kao i inženjering. Prateći program e-učenja pomaže nastavnicima da postanu samopouzdani korisnici weDo 2.0 Core Set-a.

Kockice

Svaki WeDo 2.0 Core Set isporučuje se u čvrstom, plastičnom posudi za odlaganje koji se isporučuje sa ležištem za sortiranje i sadrži:

 • 280 elemenata sistema LEGO sistema WeDo 2.0
 • Smarthub – Smarthub je građevinska opeka zasnovana na elektronskom sistemu koja je deo LEGO Power Functions (LPF) 2.0, nove tehnološke platforme za LEGO Education. Ima ugrađen Bluetooth niske energije za bežično povezivanje sa upravljačkim softverom / aplikacijom. Napaja se iz baterije, 2 AA baterije ili punjive baterije. Ima dva I / O priključka za povezivanje sa spoljnim motorima, senzorima ili bilo kojom novom komponentom koja pripada sistemu LPF 2.0. Ima ugrađenu RGB svetlosnu površinu koja može pokazati do 10 različitih boja koje kontroliše softver / App
 • Srednji motor – Srednji motor može se programirati u smeru kretanja kazaljke na satu i u suprotnom smeru kazaljke na satu i kretati se na različitim nivoima snage. Osovine ili druge cigle LEGO® sistema i ostali LEGO elementi mogu se pričvrstiti na motor.
 • Senzor pokreta – Senzor pokreta otkriva objekte u rasponu od 15 centimetara u zavisnosti od dizajna objekta.
 • Senzor kretanja se takođe može koristiti kao detektor dometa i može otkriti da li je neki predmet blizu ili udaljen (do 15 cm).
 • Senzor nagiba – Senzor nagiba izveštava u kom pravcu je nagnut. Nova funkcionalnost u WeDo 2.0 Tilt senzoru je režim „trese“. Senzor nagiba otkriva promene u šest različitih položaja: Nagibajte se ovim putem, Nagnite se tim putem, Nagnite se prema gore, Nagnite se prema dole, Nema nagiba, Nema nagiba (protresite).
 • List nalepnica za označavanje pregrada za sortiranje posudica

WeDo 2.0 Core Set sadrži sve građevne elemente potrebne za izradu početnog projekta, zajedno sa osnovnim i dizajnerskim modelima biblioteke sadržanim u WeDo 2.0 Curriculum Pack-u.

Dva studenta dele jedan osnovni set za unapređenje veština saradnje.

Nastavni plan i program

Nastavni plan i program LEGO Education WeDo 2.0 nastavni plan i program izgrađen je na naučnim standardima nove generacije i isporučuje ključne naučne sadržaje učenicima drugog do četvrtog razreda.

Nastavni plan olakšava i podržava jasno, lako pratiti putovanje kroz predmete, uključujući životne, fizičke, zemaljske i svemirske nauke i inženjerstvo. Sadrži projekte ukupne vrijednosti više od 40 sati poučnog sadržaja.

Softver i aplikacije

Softver WeDo 2.0 pruža odličnu platformu za naučno učenje, nudeći inovativan način za studente da modeliraju stvarnost, sprovode istrage i koriste dizajnerske veštine.

Programiranje je važan deo učenja 21. veka. Softver WeDo 2.0 podučava programiranje na intuitivan način – omogućavajući učenicima da ožive svoje kreacije, dok izoštravaju veštine računskog razmišljanja poput logičkog rezonovanja, prepoznavanja obrazaca i simulacija modeliranja. Softver takođe sadrži interfejs za prevlačenje koje je studentima lako koristiti i razumeti.

Softver WeDo 2.0 omogućava vam:

 • Pristupite paketu nastavnih planova i programa
 • Pristup započinjanju, vođenju i otvorenim projektima
 • Programirajte svoje modele
 • Pristupite digitalnim uputama za građenje i primajte smernice za programiranje
 • Koristite integrisani alat za dokumentaciju

 

Dodatna informacija

Proizvođač

LEGO®

Uzrast

7+ godina

Recenzije

Nema još uvek komentara.


Budite prvi koji će te ostaviti utisak “Lego® WeDo 2.0 Osnovni komplet”